REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL COMPANIEI TALE

Ajută-ne să redăm speranța prin hrană caldă!

Darul tău ajută oameni.

Beneficiarii proiectului și ai programelor derulate de Social Food sunt persoanele lipsite de resurse financiare, de perspective sociale ce se confruntă cu grave dificultăți în a-și asigura alimentația elementară și care NU beneficiază de siguranța mesei calde.

Ce înseamnă pentru compania ta 20% din impozit?

20% este o facilitate fiscală, care permite persoanelor juridice să susțină o cauză care se identifică cu valorile și cultura organizației, prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit (trimestrial) sau profit (anual). Legea Sponsorizării a rămas în vigoare și permite companiilor să își deducă sponsorizările, totalizând până la 20% din impozit, atât pentru anul în curs, cât și pe anul precedent.
SPONSORIZAREA AFERENTĂ ANULUI 2023

Cum redirecționez cei 20%

Companiile pot completa atât un contract de sponsorizare aferent profitului anului în curs, cât si un contract de sponsorizare aferent sumelor rămase nedistribuite din 2022, prin Declarația 177, conform OPANAF 1.679/2022.

Pasul 1

Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, în limita a 0.75% din cifra de afaceri.

Pasul 2

Completează contractul de sponsorizare.

Pasul 3

Trimite contractul de sponsorizare completat pe adresa ilinca.apetrei@bsfda.ro

Pentru a beneficia de facilitatea fiscală de reducere a impozitului pe profit/venit,
plata trebuie efectuată până pe 31 decembrie 2023!

Sponsorizarea din sumele nedistribuite ale anului 2022, prin Declarația 177

Dacă nu ai redirecționat sumele deductibile din impozitul pe venit/profit pentru 2022 sau ai redirecționat sub plafonul maxim deductibil, poți solicita ANAF să facă redirecționarea pentru compania ta! Calculează suma rămasă nealocată, completează un contract de sponsorizare cu această sumă și apoi depune la ANAF Declarația 177.

Termenul maxim de depunere este 27 decembrie 2023, iar banii vor fi virați de către ANAF direct în contul Asociației. Pentru compania ta, această sponsorizare nu presupune niciun cost și nu modifică în niciun fel rezultatele contabile ale anului!

Avantajele sponsorizării prin Declarația 177:

  1. Nu este niciun cost pentru compania ta, căci cei 20% pe 2022 au ajuns deja în contul bugetului de stat prin plata impozitului pe profit iar acum statul îi va redirecționa direct către asociația noastră.Faci un bine și susții asociația noastră să-și continue misiunea. În plus, poți opta să sponsorizezi unul sau mai multe ONG-uri. Este simplu și nebirocratic, trebuie doar să semnezi un contract de sponsorizare și să depui la ANAF Declarația 177.
  2. Faci un bine și susții asociația noastră să-și continue misiunea. În plus, poți opta să sponsorizezi unul sau mai multe ONG-uri.
  3. Este simplu și nebirocratic, trebuie doar să semnezi un contract de sponsorizare și să depui la ANAF Declarația 177.

Care sunt pașii?

Calculeză suma maxima disponibilă pe care o poți dona

  • pentru firmele plătitoare de impozit
pe veniturile microîntreprinderilor:
impozitul datorat de firmă x 20%
  • pentru firmele plătitoare de impozit pe profit – minimul dintre următoarele valori –
(impozit profit datorat de firmă x 20%)
și (0.75% din cifra de afacer

Semnează contractul de sponsorizare

Semnezi un contract de sponsorizare cu Asociația Black Sea FooDignity. Pentru a obține contractul, trimite-ne un mail la: ilinca.apetrei@bsfda.ro

Completează și depune declarația până pe 27 decembrie

Completezi și depui Declarația 177 la ANAF până pe 27 decembrie. Formularul poate fi descărcat aici. Nu uita să menționezi și numărul contractului de sponsorizare cu Asociația Black Sea FooDignity.

Pentru a beneficia de facilitatea fiscală de reducere a impozitului pe profit/venit,
plata trebuie efectuată până pe 27 decembrie 2023!

Ce se întâmplă după ce
depui Declarația 177?

După depunerea Declarației 177, ANAF verifică informațiile completate și face plata direct în contul Asociației Black Sea FooDignity în termen de maxim 45 zile de la depunere. Asociația Black Sea FooDignity noastră este înregistrată la în Registrul entităților pentru care se oferă deduceri fiscale, gestionat de ANAF.

Află mai multe despre
proiectele noastre